ATOM Trefl SopotAZS BiałystokBank BPS Muszynianka Fakro MuszynaBKS Aluprof Bielsko-BiałaImpel Gwardia WrocławKPSK Stal MielecKS Pałac BydgoszczOrganika Budowlani ŁódźPTPS-PilaTAURON MKS Dąbrowa Górnicza
OK

Topic: Gedania - Żuczki

22/06/2010, 21:45
Re: Gedania - Żuczki
Lena Dziękiewicz w wywiadzie dla reprezentacja_net [Joanna Majtyka, 04-03-2009]:
"... to, co robi Gedania, to jest dla mnie mistrzostwo świata. Jest to młodziutki zespół, trenowany przez mojego nauczyciela wychowania fizycznego i jednocześnie wychowawcę z podstawówki Grzegorza Wróbla (śmiech), dlatego zawsze im kibicuję. Tam zaczynałam grać i mam wielki sentyment do tej drużyny, tym bardziej teraz, kiedy prowadzi ją mój nauczyciel."

20/12/2008, 19:44
dx
Gedania - Żuczki (Re: 15)
Dziś, 20.XII pierwsza wygrana Żuczków w tym sezonie. Piękny prezent na Święta sobie sprawiły, i to w dobrym stylu. Parę razy niewiele brakowało - z Pilankami, Bygoszczankami i Białostoczczankami - i w koncu jest! Oby tak dalej w Nowym Roku, czego serdecznie życzę.
05/01/2009, 18:17
kibicka_plk
Miejmy nadzieje,ze z Wrocławiem Gedania też się tym razem "rozprawi". Mocno trzymamy kciuki:)
18/01/2009, 19:13
dx
Re: Gedania - Żuczki (Re: 2)
Dziś z Bygdoszczą niewiele znowu zabrakło do wygranej. Zanosiło się na 1:3 dla Gedanii, skończyło się znowu na 3:2 dla Bydgoszczy. Szkoda. Jedyna pociecha, że małych punktów Żuczki więcej nagrały (100:96) niż starsze przeciwniczki. Zawsze to jakaś satysfakcja.
18/01/2009, 21:12
aniajantar7
Re: Gedania - Żuczki (Re: 1)
Gdańszczanki grały świetnie. drugi i trzeci set był rewelacyjny. Brawa dla Elżbiety Skowrońskiej i Mai Tokarskiej :)))
24/01/2009, 19:41
kibicka_plk
Gedania gora! wreszcie dziewczyny wydostały sie z tego ostatniego miejsca. brawo:)oby tak dalej
31/01/2009, 01:30
dx
Zróbcie sobie parę prezentów na urodziny:
(02.02 Białystok - Gedania udało się w Żukowie zdobyć punkt, możnaby w Białymstoku)
(07.02 Gedania - Muszynianka trzeba wziąć rewanż i chociaż punkt urwać mistrzyniom)
(14.02 Farmutil - Gedania nie udało się wygrać w Żukowie, dlaczego by nie zdobyć punktu w Pile?)
(22[?].02 Gedania - Calisia konieczny rewanż za 3 punkty na wagę play-off)
22.02 - Maja Tokarska
23.02 - Natalia Nuszel
26.02 - Aleksandra Pasznik
24/02/2009, 19:50
dx
Widać, życzenia się spełniają. Z Białymstokiem na wyjeździe wygrana do 2, Muszyniankom set urwany, z Piłą na wyjeździe - wyjątkowo cenna wygrana, z Calisią do 0.
Na stronie Gedania.Zukowo.pl pod informacją o meczu z Calisią są inne zdjęcia z i po meczu. Kwiatki dla Jubilatek, Agata Durajczyk z nową boiskową fryzurą - dało się zauważyć, nieźle wygląda.
Ani Ela, ani Kasia nie dostały w tym roku tylu statuetek, co choćby A.Woźniakowska, więc gest Eli wobec Jany podwójnie cenny i widać Jana poczuła się doceniona. Agacie też jakaś nagroda powinna przypaść za całokształt.
24/02/2009, 19:56
dx
Ostatni mecz w fazie zasadniczej z bielskimi Smokami, które w tym sezonie w fazie zasadniczej +ligi żadnego meczu nie przegrały. W ostatnim meczu fazy zasadniczej szansę na wygranie z B.B ma Gedania. Niech ją wykorzysta, bo w końcu ktoś musi pokonać B.B. Kto, jeśli nie Gedania.
A potem play-offy też z Bielszczankami...
25/02/2009, 14:47
Viking
Gedania do boju trzeba próbować w meczu z B-B już oczywiście w play-offach.Gedania ma jeszcze szanse bo jak z Farmutilem wygrała do dużo jeszcze może zwojować! Gedania do boju !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07/03/2009, 01:50
dx
Gedania - Żuczki (Re: 1)
Fragment wywiadu z E. Skowrońską z +LigiK z dn. 06.III.2009
- Prezes Gedanii przyznaje, że sytuacja finansowa klubu jest bardzo ciężka, iż zaległości płacowe wobec zawodniczek dochodzą do trzech miesięcy. Czy wychodzicie z założenia, że czym gorzej w klubie tym lepiej na parkiecie?
- Gdy przegrywałyśmy, wzięłyśmy się SAME za siebie, gdyż wiedziałyśmy, że z boku nikt nam nie pomoże. Trener Wróbel przecież też w tym roku debiutuje w pracy z seniorkami. Zaczęłyśmy tworzyć zespół w pełnym tego słowa znaczeniu: zawodniczki, trener oraz wykonujący bardzo dobrą pracę drugi trener i statystyk. Wszyscy wspólnie pracujemy na wygrane, choć wiemy, że najczęściej będziemy musiały zadowolić się poklepaniem po plecach i słownymi gratulacjami.
- Czyli można osiągnąć wynik bez pieniędzy?
- Nie często się to zdarza, ale kilku zespołom się w siatkówce to udało i my robimy wszystko, aby być kolejnym. Jednak proszę mi wierzyć, nie jest łatwo wejść do szatni i motywować dziewczyny do walki, skoro połowa z nich żyję na kreskę.

Szkoda będzie drużyny grającej w tegorocznym składzie, jeśli się rozsypie. Przez trudności finansowe klubu powstał fajny, zgrany zespół juniorsko-seniorski, który zaskarbił sobie sympatię całej siatkarskiej Polski. Widać świetną atmosferę w zespole, która stanowi podstawę sukcesów.
Pewnie potentaci już się przymierzają do "zakupów". Nie życzę żadnej z nich "kariery" B. Okuniewskiej, gdzie pewnie za sporo większe pieniądze dostaje swoje 2 minuty na boisku, z czego 20 sekund transmitowane przez Polsat.
10/04/2009, 10:13
Mroofka_Zet
Zgadzam się z Tobą jeżeli nasze dziewczyny mają odejść to do klubów gdzie będą grały a nie tak jak Bera dostawał sporo kasy i grzały ławę.Ale Gedania jak dobrze pójdzie to będzie miała sponsora więc trzeba trzymać kciuki żeby tak się stało a wtedy dziewczyny mogą zostać. Drużyna naprawde jest wspaniała a atmosfera rewelacyjna chyba każdy zespół chciałby mieć taką atmosfere i zgranie w drużynie jakie u nas jest :D. Dziewczyny są wspaniałe i życzę im jak najlepiej choć nie ukrywam że liczę że jak będzie kasa to u nas zostaną ;)
12/04/2009, 01:08
dx
Jak juniorki (Tokarska, Kaliszuk, Pasznik, Szymańska) grające w Gedanii mają wytrzymać taki harmonogram:
4-5.04.2009 - mecze +ligi we Wrocławiu,
9-15.04 (w tym Wielkanoc 12-13.04 - zgrupowanie kadry juniorek przed el. MŚ
16.04 - mecz +ligi w Białymstoku
18 (ew. 19).04 - mecz lub dwa w Żukowie z Białymstokiem,
22-26.04 - MP juniorek w Mysłowicach,
od 27.04 (?) - drugie, tygodniowe zgrupowanie przed el. MŚ
4-5.05 - matury
8-10.05 turniej eliminacyjny MŚ w Krośnie
A kiedy regeneracja, leczenie kontuzji itp?
06/06/2009, 13:34
dx
Co się stało ze Złotymi Żuczkami, trzecią drużyną rundy rewanżowej w sezonie 2008-9
[9] Elżbieta Skowrońska (1983) powołana do kadry A (ME 2009) odeszła do Muszynianki,
[4] Katarzyna Wellna (1985, po ślubie Konieczna) powołana do kadry B (Uniwersjada Belgrad 2009) odeszła do Farmutilu Piła,
[6] Natalia Nuszel (1989) powołana do kadry B (Uniwersjada Belgrad 2009), Akademicki V-mistrz Polski 2009 z drużyną AWFiS Gdańsk (MVP w meczu z Politechniką Częstochowską) odeszła do Trefla Gdynia,
[16] Agata Durajczyk (1989) Akademicki V-mistrz Polski 2009 z drużyną AWFiS Gdańsk (MVP w meczu z Uniwersytetem Rzeszowskim) odeszła do Stali Mielec,
[15] Natalia Ziemcowa (1984, kadra UKR) szuka nowego klubu w Polsce (Łódź, Mielec), może pozostanie w Gedanii (?),
[7] Jana Sawoczkina (1974) szuka nowego klubu w Polsce (Łódź, Mielec), może pozostanie w Gedanii (?).
Juniorki:
[1] Maja Tokarska (1991, 85 rozegranych setów) Mistrz Polski Juniorek 2009 (MVP turnieju), powołana do kadry juniorek (MŚ 2009) odeszła do Farmutilu Piła,
[14] Tamara Kaliszuk (1990, 65 setów) Mistrz Polski Juniorek 2009 (wyróżniona przez trenera), powołana do kadry juniorek (MŚ 2009) odeszła do Trefla Gdynia,
[8] Aleksandra Pasznik (1990, 52 sety), Mistrz Polski Juniorek 2009, powołana do kadry juniorek (MŚ 2009) może pozostanie w Gedanii (?),
[10] Aleksandra Szymańska (1991, 48 setów), Mistrz Polski Juniorek 2009 może pozostanie w Gedanii (?),
[18] Paulina Szpak (1991, 13 setów), Mistrz Polski Juniorek 2009 może pozostanie w Gedanii (?).
Ponadto w Gwardii Wrocław będzie grać Joanna Wołosz, grająca podczas sezonu w I lidze w szkolnej drużynie SMS Sosnowiec, z Gedanią Mistrz Polski Juniorek 2009 (najlepsza rozgrywająca turnieju), powołana do kadry juniorek (MŚ 2009)
22/06/2010, 23:14
dx
Co się stało ze Złotymi...
Natalia Ziemcowa w sezonie 2009-10 grała w AZS Białystok, Jana Sawoczkina od ósmego meczu rundy zasadniczej grała w Bydgoszczy, Aleksandra Pasznik, Aleksandra Szymańska i Paulina Szpak pozostały w Gedanii.
28/08/2009, 11:09
dx
K. Konieczna (Wellna)
Interia.pl, Łukasz Klin, 24 sierpnia 2009
"Łukasz Klin: - Ostatni sezon spędziła Pani w Gedanii Żukowo, która była rewelacją rozgrywek Plus Ligi Kobiet. Jak Pani wspomina sezon spędzony w najmłodszym ligowym zespole siatkarskiej kobiecej elity?
Katarzyna Konieczna: - Sezon w Żukowie był dla nas wszystkich bardzo ciężki. Młody, niepoukładany skład został rzucony na głęboką wodę. Dziś z perspektywy tych kilku miesięcy od zakończenia sezonu mogę śmiało stwierdzić, że wiele się nauczyłam. Mimo problemów finansowych i braków w treningu pokazałyśmy że możemy coś znaczyć, a przecież przed rozpoczęciem sezonu zostałyśmy z góry skazane przez wielu fachowców na spadek.
- Na czym polegała tajemnica ubiegłorocznego sukcesu drużyny z Żukowa?
- Trochę nas denerwowało, że byłyśmy tak idealizowane przez media. Pisało się o juniorkach z Żukowa, a przecież na boisku juniorką była tylko Maja Tokarska. My po prostu grałyśmy tak jak umiemy. W sporcie każdy chce wygrywać. Nie można wyjść na boisko i nie walczyć, bo po co w takim razie w ogóle na nie wychodzić?! Takie było podejście moich koleżanek i moje.
- Podobno w drużynie panowała bardzo przyjazna, a wręcz rodzinna atmosfera?
- Tak, muszę przyznać, że dobrze się dogadywałyśmy z dziewczynami. Mimo wielu trudności jednoczyłyśmy się i pomagałyśmy sobie wzajemnie. Z trenerem jednak ciężko było się dogadać?"
22/06/2010, 21:45
dx
Lena Dziękiewicz w wywiadzie dla reprezentacja_net [Joanna Majtyka, 04-03-2009]:
"... to, co robi Gedania, to jest dla mnie mistrzostwo świata. Jest to młodziutki zespół, trenowany przez mojego nauczyciela wychowania fizycznego i jednocześnie wychowawcę z podstawówki Grzegorza Wróbla (śmiech), dlatego zawsze im kibicuję. Tam zaczynałam grać i mam wielki sentyment do tej drużyny, tym bardziej teraz, kiedy prowadzi ją mój nauczyciel."

Reklama

Reklamuj się tutaj!

Newsletter

Najświeższe informacje codziennie
wprost na Twoją skrzynkę pocztową.
Wpisz swój e-mail poniżej i kliknij OK.
plus